Word weer verliefd op je haar !

Siliconen  parabenen en sulfaten: wat doen ze echt met je haar?

Wat zijn siliconen, parabenen en sulfaten nu eigenlijk?

Wij zetten het hieronder even kort samengevat voor je op een rijtje.

Shampoos die al je kopzorgen wegnemen.

Heb je nergens last van en werkt jouw shampoo en conditioner prima voor je? Houden zo!

Gebruik jij een shampoo en conditioner waar veel chemische reinigende ingrediënten in zitten?

Dit kan een schadelijk effect hebben op de oliën die de hoofdhuid aanmaakt. Deze oliën zijn van belang voor de gezondheid van je haar en hoofdhuid.

Heb je echter last van hoofdhuid problemen, snel vet haar, droog of dof haar, pluis, jeuk op je hoofdhuid of wil je je gekleurde haar zo lang mogelijk behouden?

Dat kan het zeker voor je werken om een shampoo en conditioner te gaan gebruiken zonder agressieve ingrediënten.

Overstappen naar natuurlijke producten en resultaat.

Dit heeft wel wat tijd nodig, je wast niet in 1 keer alle opgebouwde siliconen uit je haar.

Geef het haar even de tijd om opgebouwde siliconen, die het haar verzwaren kwijt te raken.

Het haar gaat minder droog aanvoelen, meer glanzen en makkelijker in model te brengen zijn.

Natuurlijke shampoo en conditioner ondersteunt de gezondheid van je haar en hoofdhuid.

Door het gebruiken van natuurlijke producten spoelt u geen microplastics meer door het afvoerputje waardoor u enorm bijdraagt aan een schoner milieu.

Parabenen

Parabenen zijn conserverende middelen met antibacteriële en antifungale eigenschappen. Ze zorgen ervoor dat je shampoo een mooie emulsie blijft (indien nodig zelfs jaren aan een stuk). Waarom jaren? Je fles shampoo is toch na een aantal weken op!

Hoewel de synthetische stof de huid niet irriteert, zijn er vermoedens dat parabenen de werking van oestrogeen imiteren, wat zou kunnen zorgen voor hormonale storingen.

Sulfaten

Sulfaten, meest voorkomend als Sodium lauryl sulfate (SLS) of Sodium laureth sulfate (SLES), zijn sterke reinigers die je shampoo doen schuimen. Stylingproducten en overtollig talg worden aangepakt, maar ook de natuurlijke oliën en eiwitten die je haar sterk en gezond houden, spoelen weg.

Siliconen

Ten slotte, de siliconen. Deze grote groep polymeren is te herkennen aan namen die eindigen met -cone, -conol of -siloxane. Het synthetische materiaal wordt in haarverzorging gebruikt om een beschermend, glanzend laagje te leggen over iedere individuele haar.

Een tijdelijke oplossing, zeker als je weet dat siliconen zich kunnen opstapelen als je haar niet voldoende gereinigd wordt.

Gevolg: je lokken worden zwaar, dof en moeilijk door kambaar. Een vicieuze cirkel waardoor je nog vaker naar de shampoo gaat grijpen.